Ajoa tuli tänään vähän enemmän kuin aiemmin yht. n. 6-7 km, pikkuhiljaa nostetaan siis matkaa... Silti tuntuu että suurinpiirtein kroonisesti jumit botsut on taas vaihteeksi jumissa. Tosin niillä ei oikein taida ollakaan päivää ettei ristiselkä jumittaisi. :-/ Hieroin siis illalla.

Ensin ajoin muutaman kierroksen vakipoppoolla. Johdossa bortsut, Nox & Kai parina ja Pinja pyörässä. Ajoa nelisen kilometriä ja pehmoinen ura upotti muutaman sentin tassun alla, joten ihan helpolla eivät päässeet. Pinja tosin pääsi - sitä laiskempaa koiraa ei taida ollakaan, päivän aikana ei tullut pahemmin vetoa, siinä se lintsasi sujuvasti muiden rehkiessä. Myöskään hitaampi vauhti ei lisännyt tällä kertaa vetoa. Se on tosi epätasainen koira valjakossa ja ihan älyttömän laiska ylipäätään. Jos sen laittaa johtoon ja apuvetäjiä ei pahemmin ole tai on mäki edessä niin se on paras vetäjä samoin tosi rankassa maastossa (upottava hanki), myös uusien opetuksessa se on jokseenkin korvaamaton. Mutta sitten on näitä päiviä milloin ei vedä yhtään vaikka reitti on hyvä. Ehkä pitäisi kokeilla sille tossuja, jospa lumipaakut tuntuivat tänään ikäviltä tai aurinko häikäsi (paitsi että oli pilvistä...)

Muut nelikon jäsenet vetivät sitten senkin edestä, paras oli taas Nox, joka juoksi päivän kaikki kierrokset ja olisi jatkanut senkin jälkeen, myös bortsut olivat joka kiekan mukana. Kaitsu veti innokkaasti muttei ihan yhtä tasaisesti kuin Nox, muutaman metrin oli liina löysällä ts. ei paljon ollenkaan. Noxin eduksi lasketaan myös porukan johto loppuringillä. ;-)

Sitten laitoin valjakon parkkiin lähtöpaikalle, seisinki kiinni ja koirat käskyn alle odottelemaan - bortsut makasivat ja Pinja & Nox istuivat. Kaitsun vein tauolle ja hain Voltin sisältä harjoittelemaan. Valjastin sen yksin pyöräkoiraksi ja sitten ampaistiin taas matkaan. Ja voi #¤V¤&&PR¤%`%¤!!!!!! Ihan kaamea rekirodeo taas käynnissä, onneksi etummaisen nelikon hermo piti. Ekat reilu 200 m Voltti harasi neljällä jalalla vastaan, koska sillä oli suu täynnä vetoliinoja ja se kiskoi niistä raivolla taaksepäin. Huutelin toki kaikkea mahdollista saadakseni sen irti niistä ja lisäsin vauhtia, mutta ei vaan ollut mitään vaikutusta. Sen veto (taaksepäin liinoista purren) oli hurja, se sai helposti jarrutettua nelikon vauhtia kiskomalla niistä liinoista taaksepäin. Pysäytin siis lopulta, kävin komentamassa pikaisesti Volttia ja sitten uudelleen matkaan. Ei purrut enää vaan juoksi tasaisesti ja vetikin! :-) Ajettiin koko iso kierros (reitti A) eli matkaa tuli 1 km. Mitähän huomenna keksisi Voltin varalle... Suunnittelin jo että laitan sille kaulurin päähän niin eipä ylety liinoihin. :-P Pitäisi alkaa revittämään Voltin kanssa patukalla, tosin se varmaan riepottaisi mua pitkin pihaa tuolla voimalla... :-O

Voltin jälkeen hain paikalle Kaitsun ja Vanun, jotka pääsivät pariksi pyörään. Mentiin taas sama iso kierros ja Vanu meni jo tosi tasaisesti ja veti suurimman osan matkaa, käytös - kuten aina - erinomaista. Vikalla ringillä vaihdoin johtoa, bortsut tuntuivat hyytyvän edellisillä kierroksilla jonkun verran. Saga sai siis parikseen Hullu-Noxin joka ei väsy koskaan! Ja koirat ihan heräsivät kun Nox juoksi johdossa! :-) Parissa käännöksessä Nox olisi juossut käskyn mukaan, mutta Saga käänsi sen väkisin oikealla. (risteys jossa piti mennä suoraan ja Saga käänsi oikealle) Koska mukana oli Vanu niin en tehnyt asiasta numeroa vaan annoin mennä, että uusi kokelas pääsee juoksemaan tasaiseen tahtiin ilman solmuja.

Hyvä treeni kaikenkaikkiaan ja pennut edistyivät jälleen. Huomenna taidan säästää bortsuja ja laittaa Noxin johtoon...