Pari päivää suojasäätä ja tänäänkin plussan puollella... Hangen pinta oli kuitenkin kovettunut yön aikana ja ajelu oli aika ikävää kelin suhteen. Koirat upposivat sen verran, että oli raskasta ja lumen pinta vaan rahisi. Paikoin pinta oli niin kova, että se kannatti koirat ja tien varrella (oikaisin tieltä hangen kautta peltoreitille) jopa reen, mutta vain satunnaisesti ja siitä olikin enemmän haittaa kuin hyötyä. Peltoreittikin oli samassa kunnossa ja nyt elättelen toiveita siitä, että naapuri ehtisi ajella jossain vaiheessa pari uraa moottorikelkallaan... ;-) Isä vetää tuon peltoreitin kyllä traktorilla, mutta ehdotin ettei linkoa vielä kun tänään pitäisi sataa lisää lunta.

Vetämässä tänään olivat kaikki. Kokeilin hiukan erilaista järjestystä, vaihdoin Noxin juoksemaan yksin bortsujen taakse ja Inka sai Pinjan parikseen. Pyöräkoirina olivat taas pennut, koska ne katselevat taakseen muitten menoa jos juoksevat edempänä. Pinja ja Inka löysäilivät taas, mistä osittain syytän keliolosuhteita, meno oli epätasaista rämpimistä paikoin ja koirat myös kompastelivat välillä. Bortsuillakin oli vaikeuksia, ne ovat tosi pikkuisia ja silti tekivät reittiä muille, jotka meinasivat jyrätä ne alleen. Loppupätkällä kokeilin sitten vaihtaa johtoon Noxin Shiran pariksi ja Saga joutui juoksemaan niiden takana yksin. Nox ei muuten ole paljon bortsuja painavampi (16,4 kg, bortsut 15 kg), mutta sillä on pidemmät kintut. Nox teki mitä odotinkin - meni lujaa riehuen, tuijotteli Shiraa haukkuen päin sen naamaa - ja mikä tärkeintä, se sai koko porukan heräämään henkiin ja matka jatkui huomattavasti sujuvammin. Hetken haukuttuaan se hiljenikin ja Shiran oli helpompi juosta sen vierellä. Haukku ei tosin kamalasti haittaa Shiraa, se ei pahemmin väistele, koska Nox on vaan villi, ei häijy.

Kun vaihdoin Noxin ja Sagan paikkoja, sain olla ylpeä pentusista, ne eivät hievahtaneetkaan vaikka porukka seisoi vapaana (mulla ei ole lumiankkuriakaan käytössä). Ihan hirmu hieno juttu! Samaa sain ihastella pari kertaa muutenkin kun kävin selvittämässä liinoja koirien jaloista. Ihanaa kun ne ovat oppineet miten homma toimii, ne myös vetivät hyvin.