Nox ja sen sisko Demi (Saruskan Infinity, om./ohj. Johanna Virta, oltiin reissussa samalla kyydillä) debytoivat tänään tokossa. Koe oli Hollolassa ja alo-luokkaan osallistui 47 koiraa. Tuomareina alokkaassa toimivat Taru Torpström (liikeet 1,2,3,9) & Ossi Harjula (liikkeet 4,5,6,7,8,9).

Tuloksena Nox 16/47 yht. 159,5 p. eli jäimme puolen pisteen päähän ykköstuloksesta. Demi sai 117 p. ja kolmostuloksen. Suoritukseltaan Demi oli reippaampi ja mielestäni parempi. Nox teki tarkasti, mutta oli tosi vaisu normitokoiluun verrattuna.

Koe oli parkkihallissa, missä kaikui kamalasti ja oli kova meteli. Noxille tosi jännä paikka, sehän ei ole kulkenut oikeastaan missään mukana pentuajan jälkeen toisin kuin muut koiramme. Nox on semmoinen mettäläisrekikoira. ;-) Kovasti se katseli paikkoja ja minun puuhastelut olivat sille aika toissijaisia, se ei kuitenkaan ollut yhtään säikky eikä tuntunut pelokkaalta. Leikkiminen ei silti sujunut normaalisti niin villiltä koiralta ja korvat oli puoliteholla kun kaikea piti katsella ja ihmetellä. Demi puolestaan oli rento ja nukkui kyljellään pikin pituuttaan, se on kulkenut vähän jokapuolella omistajansa kanssa ja parkkihalli oli sen mielestä aika normiympäristöä.

Koe oli kahdessa kehässä. Ensin oli luoksepäästävyys [9,5, ihmetteli hiukan kun tuomari halusi katsoa hampaat!?] ja paikallaolo [10, hieno!], Nox pysyi paikallaan hyvin vaikka tämä liike jännitti minua eniten. Sitten joka paikallaoloryhmä kerrallaan teki hihnassa seuraamisen [8, vika perusasento hups vaan unohtui]. Se sujui aika hyvin ja luulin, että koe menee ihan kivasti. Toisessa kehässä oli sitten loput liikkeet. Yritin vähän herätellä Noxia nakeilla, kun hieno lelusuunnitelmani meni mönkään. Namit maittoivat ja lähdin hyvillä mielin suorittamaan kotona loistavasti sujuvia liikkeitä... No, eipä olleet loistavia kokeessa. :-P
   Seuraaminen [9] oli vaisua, mutta tasaista. Liikkeestä maahanmenossa [-] Nox ei yhtään kuunnellut minkä sanan sanoin, toistin sen siis koiraan päin kääntyen kahdesti käsimerkin kera, no meni lopulta maate. Luoksetulo [8,5, ravia lopussa] oli aika normaalin näköinen, muuten laukassa mutta lopussa hidastaa koska sivulletulo ei ole vielä niin sujuvaa ja Nox joutuu miettimään paikkaansa. Liikkeestä seisominen [10, pysähtyi kuin seinään] oli normaali eli hieno. :-)
    Mutta ongelmat alkoivat pikkuhiljaa kasaantua perusasentoon liittyen! Nox unohti vähitellen, että on ikinä sivulla istunutkaan ja ohjailin sitä siihen monia kertoja kädellä avustaen ja lopulta paria eri käskyä (tule, sivu, jotka se molemmat on tähän saakka ymmärtänyt) käyttäen. Ei vaan meinannut millään onnistua istuminen sivulla. :-/ Ja sitä mukaa kun koiraa siihen yritin saada, Nox alkoi hermostua touhuuni. Hyppyyn [7, hyppäsi, meni tuomarin taakse kun kävelin esteen toiselle puolelle] mennessä se koitti varastaa esteelle useita kertoja ja aina pysäytin sen esteen eteen ja koitin pyydystää sitä sivulleni. Sitä kesti kaaaauuuan! Lopulta käskin käsimerkin kera istua ja nopsaan siirryin itse sivulle pystyäkseni aloittamaan vikan liikkeen. Yllättäen tämän kamalan säädön jälkeen Nox hyppäsi käskystä ja pysähtyikin hyvin. Mutta sitten se tuli epäluuloiseksi kun lähdin kävelemään kohti ja se raukkaparka meni tuomarin taakse. :-O Luuli kai että tulen taas vääntämään sen sivulletulon kanssa ja olihan se periaatteessa oikeassakin. Siinä sitten naureskeltiin yhdessä tuomarin kanssa ja kutsuin Noxin luo. Ilahtuihan se kun tajusi etten yritä saada sitä enää sivulleni. :-D No, oli aika erikoinen koe, mutta onpa näitä hassuja suorituksia ennenkin ollut. Kokonaisvaikutus (kaksi tuomaria) 10/7, yht. 8,5. Seuraava koe olisi sunnuntaina, jospa Nox olisi siellä rennompi ja tekisi tasoisiansa suorituksia. Ja jos ei tee niin sitten ei tee. :-P Jospa tekee ensivuonna...

Kun koe oli ohi ja odottelimme kirjoja, Noxkin lopulta rentoutui niin paljon, että riehui lelun kanssa kovaa sitä repien. Tein parit sivulletulot, seuraamista ja jätöt, kaikki meni ihan hyvin. Tietysti ekat sivulletulot olivat yhtä hankalia kuin kehässäkin eli ei meinannut niitä tehdä ollenkaan, mutta sain jumin purettua aika nopsaan. Hyvä kun saatiin leikittyä kunnolla ja Noxilla oli hauskaa. Kotona tehtiin vielä pikkuinen vauhtitreeni ja tutussa paikassa Nox oli ihan tykki ja vieläpä tarkkakin. Nyt kun vielä jonain päivänä saan tyylin siirrettyä kokeisiin... :-) Kaikki aikanaan, täytyy vaan viedä Noxia paljon eri paikkoihin, ensi kesänä milloin ajattelin enemmän tokoilla sen pitäisi olla jo ihan kelpo tokokoira, talven ajan keskitymme enemmän rekiretkiin.

videoita - pari liikettä Demiltä & Noxilta YouTubessa