...oikeastaan sinne piti mennä Shiran kanssa, mutta kun kokeilin ampua sille niin se pelästyi siinä määrin että veinkin Pinjan sen sijaisena, se kun ei paukkuja pelkää. :-) Testi sujui suurimmaksi osaksi Pinjamaisesti, osassa tehtävissä tosin näkyi vahvasti aiempi koulutus  - eniten ehkä alun leikissä (Pinjalla ja mulla oli pasmat ihan sekaisin kun Pöö odotteli jotain ihan muuta, siksi koitin kutsua sivulle ja siitä vapauttaa jos se sitten suostuisi vaihtamaan vapaalle) ja siinä ettei Pinja hihnassa ollessaan lähde "vapaalle" vaan odottelee tehtäviä - sehän on remmissä ainoastaan kisareissuissa, kotona ei koskaan. Normaalisti se on tosi innoissaan vieraista ihmisistä ja tykkää moikkailla kaikkia. Kelkka yllätti, olisin kuvitellut Pinjan menevän sitä samantien katsomaan, mutta muuten Pinja puuhasteli aikalailla niinkuin olisin kuvitellutkin.

Jos joku koirista meiltä vielä joskus testataan niin en tule sitä itse ohjaamaan, olen liian suuri auktoriteetti noille ja testissä olisi suotavaa, että koira toimisi ominpäin ja jopa haukkuisi outoja asioita narun päässä riekkuen, mikä ei normielämässä meillä ole sallittua. Lisäksi teen paljon häiriötreenejä, joissa koira nimenomaan ei saa reagoida mihinkään muuhun kuin ohjaajaan. (esim. puolustus & seinä, Pöö teki juuri kuten toivoinkin ja on opetettu tokotreenien yhteydessä) Saahan koira toki tukeakin ohjaajasta, mutta enimmäkseen Pinja tuntui kyselevän minulta ohjeita tilanteisiin.

Tuomarit olivat oikein pätevän oloisia ja testi oli hyvin järjestetty, joten en aio uusia testiä. Kokonaisuutena olin muutenkin tyytyväinen, Pinja ei ollut tippaakaan agressiivinen ja se odotti minulta toimintaohjeita, lisäksi se ei kauheasti paineistunut tilanteesta ja kesti laukauksetkin. Testin jälkeen se oli heti normaali ja kotonakaan ei näkynyt mitään merkkejä testistä, se ei esim. reagoinut ääniin tms. eri tavoin.

Homma tuli toki videollekin kommentointeja myöten, koska pelkät pisteet eivät kerro testistä juuri mitään. Lopputulos siis +54 laukauskokematon (tuomareina Auli Kiiminki, Pirjo Ojala-Laine)

videot -->

---------------------------------------------------------------------------------------

Testiä edeltävänä iltana meille muutti uusi lauman jäsen Vanu! (Zinnia's Vera Wang) Vanu on siskoni Hannan koira kuten Sagakin, mutta tietenkin samaa laumaa kuin muutkin. Koirat ottivat uuden tulokkaan hienosti vastaan ja lähdimme samantien lenkille koko porukalla. Vanun tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu tietysti toko & valjakkoajo ja agilityakin se pääsee kokeilemaan. Tänään Vanu teki pikkuisen pentujäljen, se sai syödä iltaruoan kentän laidalta. :-) Vanu on tosi reipas ja istuu porukkaan loistavasti!

kuvia Vanusta täällä >>>>