Eilen jäi kirjoittamatta, mutta kuvia otettiin pilvisestä säästä huolimatta ja Hex oli vetämässä. :-) Tein pari kierrosta pellolla ja koska en tähän lajiin liittyen omaa itsesuojeluvaistoa niin lähdin matkaan erittäin villeinä käyvillä koirilla joita keksin valjastaa pikkuruisen reen eteen seitsemän kappaletta. Mainittakoon, että etusuora (n. 200 m) sisältää kolme kurvia. Hex juoksi yksin pyörässä ja muu valjakko koostui seuraavista: Shira + Saga, Nox + Pinja, Vanu + Kai.

Kun annoin lähtöluvan ja tajusin miten heppoinen tuulessa lentelevä roska minä & reki ollaan tuommoisen porukan perässä niin oli myöhäistä enää katuakaan. Koirat kiitivät täyttä laukkaa ja reki liiraili, en voinut edes jarruttaa, koska silloin tasapaino olisi reitistä johtuen pettänyt varmasti. Olin melko varma etten selviä pystyssä liirailukurveista, mutta pysyin pystyssä kuitenkin ja ekan 200 metrin jälkeen ura suoreni ja voin seistä jarrullakin. Hauska harrastus tämä valjakkoajo. :-D

Hex veti hienosti, Vanukin aika tasaisesti ja ekan ringin puoleenväliin ihan täysillä. Sen kanssa täytyy treenata pikkuhiljaa, yhtään liian pitkä matkan niin se lakkaa vetämästä ja juoksee vain mukana. Ajelin vain 1,5 km ettei Hex ja Vanu kyllästy ja sitten lopetettiin. Outi otti muutamia kuvia ajosta, ne löytyvät täältä.

Outin lähdettyä valjastin saman porukan kutosen liinoihin ja ajoin metsän läpi Isolleniitylle. Isä oli lingonnut metsävälin ja tehnyt metsänreunaan kääntöpaikan eli pienen ringin valjakkoa varten. Toki nuo voi paikallaankin kääntää, mutta ringin kanssa on sujuvampaa eikä liinat taatusti sotkeudu. Lisäksi kokeilin ajaa pitkin traktorinrenkaan uraa, joka oli tullut kun isä kävi linkoamassa pellon toisella laidalla olevan tien. Reki kulki kallellaan, mutta kyllä siinä pystyi kuitenkin ajamaan, koska isä oli pyynnöstäni ajanut takaisin tullessa hiukan sivusta ettei tullut vain yhtä renkaanjälkeä. Vanun irrotin liinoista pellolla, koska se oli lakannut vetämästä jo metsän läpi ajaessa.

Tältä päivältä ei ole mitään maintsemisen arvoista, ei oltu ajelemassa vaan mm. maalaamassa.


Ajelua seitsikolla & "Risukasalla". Tuo reki sai nimensä ekalla koeajolla kun se tuli mulle, tuntui
ettei alla ollut mitään vanhaan jäykkään rekeen verrattuna. Tuossa on lisäksi vanhat ohuet muovit
ja tuntuu ettei jalan alla ole paperinpalaa paksumpaa jalasta. Nimi johtuu siis siitä että se on
todella kevyt ja joustaa ihan joka suuntaan. Ihan mahtava ja hyvin ohjautuva reki siis! :-)