Koska en tänään ajatellut laskea valjakkoa karkuun tai lentää kaaressa ympärikään (kts. kaksi ed. päivää...) niin jännitystä piti hakea muilla keinoilla. Ajelulle mukaan lähti siis Gaissa, joka on kuumuessaan hammastellut sekä kavereita että liinoja... Kaikenkukkuraksi otin sen mukaan juoksemaan vapaana! :-O Laitoin sille leveän pannan ja taluttimen, naru käteen ja toinen käsi ohjauskaareen ja eikun matkaan. Lunta satoi vaakasuoraan ja se oli kuin miljoona pikkuneulaa poskella tuiskutessaan tuulen lennättämänä. Pellolle oli kertynyt jo niin paljon lunta, ettei bortsujen jalat enää näkyneet vaan ne kahlasivat tosi syvässä.

Pikkupirulainen lähti heti syöksymään muita kohti kuten odotinkin, koska se oli ihan kamalan innoissaan. Selvisin ysikympin kaarteesta (navetan kulmalta risteykseen) yhdellä kädellä ja toinen jalka jarrulla, mutta sen jälkeen irrotin Gaissan taluttimesta. No, sinne se juoksi muitten sekaan. "Kiukkuinen" se oli, mutta lähinnä se oli semmoista kiusaamista. Pentu syöksähteli, inisi, ärisi ja naksutteli hampaitaan ilmassa kiusaten lähinnä johtoparia. Jatkoin silti matkaa, suunnitelma oli selvä - pentua vähän väsytetään hangessa juoksuttamalla ja se oppii kulkemaan kauniisti muitten kanssa.

Annoin sen siis juosta kahdeksikkoa johtoparin välissä. Niillä ei ollut seisinkiä, että liikkumatilaa oli enemmän ja sen ne tosiaan käyttivät väistellessään Gaissaa. Matkaa kertyi yht. n. 3 km ja melkein puolet ajasta Gaissa touhusi keskellä valjakkoa riekkuen. Valjakko vaan ei reagoinut mitenkään, koirat olivat töissä eivätkä välittäneet pätkääkään pennun puuhista. Pari kertaa pysäytyi ja otin Gaissan uudelleen kiinni ja juoksutin sitä hetken rinnallani ja komensin narulla pysäyttäen kun se lähti syöksymään eteenpäin.

Kuri alkoi pitää ja pentu rauhoittua. Lopulta se juoksi pitkät pätkät valjakon edessä kuin olisi ollut liinoissa kiinni yksin johtamassa. Se ravasi välillä myös pyöräparin rinnalla ja pari kertaa reen takana. Kuuntelikin tosi hyvin kun neuvoin ja kehuin sitä. Olin valtavan ylpea valjakosta, niillä oli aika tehokasta häiriötreeniä! :-) Gaissaankin sai olla tosi tyytyväinen, yhdellä reissulla sen sai asettumaan jo tosi hyvin, eiköhän se pian pääse kokeilemaan taas vetoakin ja vaikka parin kanssa.

Hoitokoira Hex lähti tänään kotiinsa tai oikeastaan kasvattajalleen, sillä on näyttelyitä viikonloppuna. Samasta syystä Millakin lähtee huomenna kasvattajalleen viikonlopuksi, joten talo tuntuu kohta ihan autiolle kun porukka vähenee. No, ensi viikolla molemmat tulevat takaisin joten pian pennut pääsevät taas tiehumaan kimpassa. :-)