Toko Varkaus 17.12.2011 - Saga voittajassa, Pinja EVL:ssä
tuomarina erittäin tiukkaa linjaa pitänyt Katja Rautiainen
liikkurina Satu Taskinen eli ohjaus luisti erinomaisen sujuvasti. :-)

Eilinen koereissu oli mielnkiintoinen ja erittäin hauska! :-D Ensinnäkin en nukkunut ed. yönä ollenkaan eli olin valvonut edellisestä aamusta saakka. Tosin en kokeen takia, en välillä vaan saa unta. Aamuherätys oli ennen viittä ja lähdimme Tiinan pihasta kohti Varkautta klo 5.30. Oli yhä pimeää kun saavuimme perille. Matka kesti yli kolme tuntia mutta sujui sutjakasti kun juttua piisasi. Matkasimme Tiinan autolla, johon mahtuvat koirat mainiosti. :-) Mukana olivat Saga, Pinja ja Tiinan hovawart Manta, joka pääsikin tavoitteeseensa kokeessa saaden ykköstuloksen 170 p. ja koulutustunnus TK1:n (tuom. Mauri Pehkonen). Onnea! :-)

Ensin oli alokasluokka sitten pääsi Pinja hommiin EVL:n startatessa klo 12.00. Ainut tavoitteeni Pinjan kokeen suhteen oli saada se innostumaan jolloin sen vauhti kasvaisi. Treenattu ei juurikaan oltu vaan mielessä oli ajatus testata sitä intoa/vauhtia nähdäkseni onko mitään muuttunut ja kannattaisiko alkaa ylipäätään treenaaman sen kanssa tokoa. Sehän on jo valio, joten huonot ykköset ovat aika turhia, joten ellei vauhti parane on arvokisoista turha sen kanssa haaveillakaan.

Liikkeet suoritettiin kahdessa osassa, ruudusta poikki. Ensin oli kuitenkin paikallaolot ja voi kauhistus! Pinja oli hirmu innoissan ja jopa hiukan pihisi (not so kiva juttu). Se istui liikkeen ajan ryhdikkäänä, mutta se oli kerran aikonut haistaa maata, mutta sitten tullutkin toisiin ajatuksiin ja nostanut päänsä takaisin. (videolla) Arvosana 9,5. Sitten paikallamakuu. Pinja oli edelleen hirmu innoissaan :-O ja se meni maahan nopeammin kuin koskaan. Nousi myös ylös nopeammin kuin koskaan joten käskin sen takaisin maahan. Paikallaolossa se oli vaihtanut lonkkaasentoa ja haistellutkin joten arvosanaksi se sai 5. (ja oli muuten tosi tiukka tuomari)

Muista liikkeistä lataan videot nettiin, nuo kaksi ovat niin isoja tiedostoja että jääkööt lataamatta.

seuraaminen 8,5
-aloituksessa luuli että lähetän merkille joka oli muutaman metrin päässä edessämmme joten teki loikan eteen ja korjasi sitten. Tämä vaikutti varmasti paljon arvosanaan, pääasiassa seurasi erinomaisesti.
zeta 8,5
- mielestäni oikein hyvä, seisahtui vinoon
luoksetulo 7,5
- oikein hyvä tämäkin vaikkei nyt ihan täydellinen, en tiedä miksi noin iso vähennys
ruutu 0
- ei katsonut yhtään missä ne ruutumerkit on vaan juoksi vain "jonnekin". Jouduin ohjailemaan ruutuun jonne se lopulta päätyikin, seuraamaan tullessa juoksi ensin vähän ohi

---------------------

ohjattu 7
- WAU, paras ohjattu mitä Pinja on tehnyt! tykkäsin kovasti, oikea kapulakin löytyi heti ja Pinja otti laukka-askeliakin ja oli vapautuneen oloinen. Se ei ole koskaan ikinä milloinkaan palauttanut kapulaa laukassa! Aiemmin (-09 ja viime keväänä yksi koe) se on paineistunut kisoissa kovasti ja ollut tosi hidas tekemään. Suurin virhe tuossa oli nousu seisomaan perusasennosta ennenkuin liike päättyi.
metallihyppynouto 0
- Pinjan paras metalinouto kisoissa! Ei tosin pisteiltään hehehe. Ensin se varasti esteen ohi kapulaa kohti (!) jolloin menin perässä näyttämään että eikun hyppää ekaksi. No se hyppäsi, ottti metallin välittömästi suuhun ja tosi reippaasti takaisin. Mä olin niiiin ylpeä! Asenne oli ihan toinen kuin aiemmissa kisoissa. Pinja on siis aiemmin vihannut metallia, normikisasuoritus on ollut löysä mutta puhdas hyppy, pysähtyminen metallin luo, sitten tuijotuskisa mun kanssa aiheesta noukkiiko se sitä ollenkaan ja sitten superlöysä paluuhyppy ravilla. Esimerkkivideo aiheesta "näin autan koiraani jos kisasuoritus meneekin mönkään" ehhehee ;-D Tuossa lopussa muuten näkyy se miksi saimme keltaisen kortin, kun kehuin niin Pinja läksi kassille missä on nakit odottamassa. Ehti poistua kehästä metrin verran, reuna kun oli ihan vieressämme. Ei tullut hylkyä tosin, vain keltainen kortti. Minusta ihan hyvä ratkaisu tuomarilta, tosin ei se punainen olisi tietenkään haitannut, moka mikä moka.
tunnari 7
- meni reippaasti ts. otti pari kolme laukka-askeltakin, etsi hyvin ja tuli heti takaisin. Sivulla hiukan heilutteli palikkaa suussaan joten ei yleensä tee ja korjasi asentonsa kun oli ensin vinossa. Tämäkin asenteeltaan paras tähän saakka, teki hyvillä mielin hommaa. :-)
kaukot 9
- Tätä paremmin kukaan koiristani ei ole koskaan ikinä tehnyt kaukoja, Pinja rules!! :-) :-)

Lisäksi saimme keltaisen kortin, koelapuss alukee "puutteellinen koiran hallinta". Treeneissä olen tehnyt lähinä palkatta ja kovalla kurilla hommia. Sitten pari päivää ennen kisaa mininakkitreenin ja nyt se tiesi että kentän reunalla on nakkia. Sinne se sitten aina kehuessani olis rynninyt. hehehe Mulle tosin ihan sama vaikka oltais saatu se punainenkin kortti, tämä koe oli tosi kiva suorittaa Pinjan kanssa. Taidanpa siis alkaa treenailemaan taas Pinja kanssa tokoa...

yht. 197,5 p EVL3

 -------------------------------------------------------------------------

 

Sagan koe (VOI) ei sitten mennyt niin mukavasti. Videolta se ei taida oikein näkyä, mutta käteen tuo koira tuntui tosi oudolta aiempiin kokeisiin verrattuna. otti painetta ja vikoissa liikkeissä sitä ei meinannut saada edes sivulle. (ei näy videoilla kun ne on kuvattu vain liikkeistä) Oliko syynä liian alhainen vire jota tarkoituksella hain ettei kiljuisi liikaa tai kuumuisi, outo halli vai kolhatelevat ovet niin en osaa sanoa. Jokatapauksessa tällä kertaa Sagan kanssa ei ollut hauskaa kehässä. :-/

paikallamakuu 10- tuomari sanoi, että Saga putsasi masuaan kesken liikeen. Miksi siis kymppi kun Pinjaakin niin rokotettiin viimeisen päälle..?
seuraaminen 8,5 - pääosin oikein hyvää seuraamista, muttei yhtä skarppia kuin esim. viime kokeessa joka oli Sagan paras tähän mennessä.
liikk. Istuminen 10
luoksetulo 8
- kaksoiskäsky seisomiseen, ihmeen paljon tästä sai kun Pinja sai vain 7,5 samasta liikkeestä ilman kaksoiskäskyjä
ruutu 0 - tassu 3 senttiä yli nauhan, seuraamaan tulo huono ja kiljahdus lähetyksessä.
hyppynouto 0 - harmi ettei mun ilme näy videolla, oli meinaan suu auki hämmästyksestä! Saga juoksi esteen ohi kapulalle, palasi sitten esteen kautta ja muuten aika moitteeton suoritus. Se ei ole tuota tehnyt treeneissä tai kisoissa, etenkin kun se rakastaa hyppyjä. Outo moka.
metallinouto 7,5  - tosi hidas Sagaksi, tässä alkoi jo olla niitä sivulletulo-ongelmia ennen liikkeen alkua.
tunnari 9 - tämä puolestaan Sagan paras, rauhallisin haistelu tähän mennessä
kaukot 0 - hirmu vaikea oli saada alkuasento ja sivulletulo on Sagan mielstä tavlalisesti ihan huippuhauskaa. Eikä se sitten noussut istumaan. Vaan seisoi ja meni maahan, seisoi ja meni maahan... useaan kertaan, kävelin koko ajan lähemmäs ja yritin saada istumaan, puolen metrin päästä lopulta onnistui ja kehuin taitavaa pientä punaista. :-P :-D
kokonaisvaikutus 8,5

yht. 187,5 p. sij. 3/5 ja saatiin palkinnoksi iso muovinen ruoansäilytysastia jolle löytyy varmasti käyttöä. :-)

...yritän saada vielä Youtuben lataamaan noi videot... Tulevat siis jakoon piakkoin! :-)